Limburg wil spoor van Roermond naar Nijmegen elektrificeren

909

De provincie Limburg wil 53,7 miljoen euro bijdragen aan de elektrificatie van de spoorlijn Roermond-Nijmegen, de zogeheten Maaslijn, inclusief een station in Greenport Venlo (Grubbenvorst).

Limburg wil spoorlijn Roermond-Nijmegen elektrificerenDe investering is onderdeel van de tweede tranche versterking Limburgs vestigingsklimaat. Voor de elektrificatie van de spoorlijn is in totaal 175 miljoen euro nodig.

Essentgelden
Het geld haalt de provincie Limburg behalve uit de reguliere middelen ook uit een reservepot van € 1,1 miljard, die enkele jaren geleden ontstaan is uit de verkoop van haar aandelen in energieconcern Essent. Afgesproken is dat maximaal 15% uit die pot mag worden gehaald om de noodzakelijke ijzeren reserve van de Provincie niet aan te tasten. Het gaat dit keer om ruim € 106 miljoen, verdeeld over verschillende projecten, die boven op de € 130 miljoen komen van de zeven projecten, die eind vorig jaar al werden gepresenteerd. Het Limburgs Parlement neemt in juni een besluit over de tweede tranche. (Bron: Provincie Limburg)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief