Limburg betaalt 700.000 euro voor cruiseterminal Roermond

742

De Provincie Limburg legt 700.000 euro op tafel voor de bouw van een terminal voor cruiseboten op de Maas bij Roermond. De totale investering bedraagt € 1,4 miljoen.

‘Dit project past perfect in het Nautisch Programma van Eisen van de Provincie’, zegt gedeputeerde Twan Beurskens. ‘Met dit programma willen we het Maasplassengebied in Midden-Limburg helpen uit te groeien tot een topwatersportgebied.’

Limburg betaalt 700.000 euro voor cruiseterminal RoermondHet is de bedoeling om de terminal vlakbij de Arloflat in Roermond te bouwen. Daardoor kunnen straks meer cruiseboten tegelijkertijd aanmeren om passagiers in Roermond in – en uit te laten. Behalve een extra steiger komen er ook voorzieningen voor water, vuilwaterafvoer en elektriciteit. Ook wordt een parkeerplaats voor een touringcarbus aangelegd moet de route naar het outletcentre worden aangepast.

Meer geliefd
Volgens de gemeente Roermond is het maken van tochtjes met cruiseboten steeds meer geliefd en zou een terminal prima passen bij het imago van Roermond als stad aan het water. Op dit moment meren er al jaarlijks twintig schepen met elk honderd passagiers af aan de kades in Roermond, maar een verdubbeling van dit aantal wordt voorzien. Om de schepen allen goed te kunnen ontvangen moeten de faciliteiten worden uitgebreid en verbeterd.

Outlet
De huidige vloot van riviercruiseboten in Europa bestaat uit ongeveer 250 boten. Komend half jaar komen daar nog eens 28 schepen bij en de verwachting is dat de groei doorgaat. Bijna alle schepen die nu worden gebouwd worden zijn 135 meter lang en hebben een capaciteit van 150 tot 200 passagiers. Rederijen zoeken naar nieuwe routes en bestemmingen. Roermond heeft met het outlet goede troeven in handen om opgenomen te worden in de vaarroutes van de riviercruiseboten richting Maastricht, Antwerpen en Hasselt.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter