Limburg als E-fulfilment valley

796

ROERMOND – Kan Limburg de E-fulfilment valley van Nederland, de Benelux of zelfs West-Europa worden? Die vraag stelde dagvoorzitter Nando van Essen aan de ruim zestig enthousiaste deelnemers uit de logistieke sector die donderdag in Roermond de workshop E-fulfilment bijwoonden. Doel van de workshop was om het onderwerp E-fulfilment in het actieplan logistiek van de Provincie Limburg van meer diepgang te voorzien.

valleyE-fulfilment en E-commerce groeide de afgelopen tien jaar enorm. De provincie Limburg profiteerde hier echter nog (te) weinig van. Er zijn relatief weinig E-commerce bedrijven in de provincie. Cross-border E-fulfilment is één van de snelst groeiende gebieden in E-commerce. Limburg zou hier van moeten kunnen profiteren, vanwege zijn centrale locatie in Europa en de breed aanwezige infrastructuur voor pan-Europese logistiek.

ELC-Limburg, KennisDC Logistiek Limburg, SMART Logistics Centre Venlo en Provincie Limburg organiseerden de interactieve workshop in samenwerking met TLN. Twan Beurskens gaf als gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van de Provincie Limburg de aftrap. Beurskens ziet dat veel buitenlandse bedrijven al weer investeren en dat dit het moment voor Limburg is om te oogsten.

Lees verder op de website van ELC-Limburg

elc1

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief