Ligplaatsen Merwedekanaal; de ASV houdt voet bij stuk

794

ROTTERDAM – De ASV gaat niet akkoord met het besluit omtrent het ligplaatsenbeleid van de provincie Zuid-Holland met betrekking tot het Merwedekanaal. De provincie vroeg de ASV af te zien van het bezwaar, maar de ASV houdt vol.

Acht overnachtingsplaatsen minder langs de MerwedesNa diverse uitstelberichten vanuit de provincie Zuid-Holland, kwam er volgens de ASV uiteindelijk een gesprek in Dordrecht. Daarbij waren David Twigt aanwezig en Sunniva Fluitsma. Twigt als indiener van het bezwaar als particuliere schipper, en Fluitsma namens de leden van de ASV. In tegenstelling tot Koninklijke Schuttevaer gaat de ASV niet akkoord met het besluit zoals het er nu ligt waarop de datum van 26 februari voor de hoorzitting is bepaald.

Bezwaar

In het bezwaar gaat het de ASV om een aantal zaken:
1) de wijze van handhaven, waarbij in het antwoord van de provincie Zuid-Holland geen zekerheden zijn ingebouwd waaruit zou blijken dat dit (meetbaar, aantoonbaar) beter zou worden in de toekomst
2) Het feit dat schippers gedwongen worden ligplaats te nemen omdat er geen werk is wordt ook in de nieuwe werkwijze niet als reden gezien om een uitzondering te maken op de regel. Dat, terwijl wij de noodzaak daarvan omiddels een duidelijk voorbeeld juist wel hebben aangetoond.
3) De ASV heeft in het onderhoud specifiek gevraagd om de regel dat men het hele kanaal moet verlaten aan te passen, ook dat is niet gebeurd.

‘Kortom, behalve wat halve beloftes waarbij de schippers op zijn of haar onze knietjes moet om in voorkomende gevallen te smeken om wat langer te mogen blijven liggen waarbij schippers afhankelijk zijn van willekeur van de betreffende ambtenaar zien wij geen verbetering’, stelt Sunniva Fluitsma van de ASV.

Hoorzitting

Iedereen die bezwaar heeft ingediend krijgt een uitnodiging van de provincie. Wel kan men eventueel een mandaat geven aan een van de woordvoerders. Sunniva Fluitsma voert in ieder geval het woord voeren namens de vereniging ASV, David Twigt namens zichzelf als schipper van de Franto. (Bron: ASV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief