Liesbeth Slappendel ontvangt erecertificaat Douane Wereld Organisatie

882

Liesbeth Slappendel, manager bij Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verantwoordelijk voor ondermeer expediteursvereniging FENEX, is tijdens de Wereld Douanedag onderscheiden met het erecertificaat van de Wereld Douane Organisatie, de Diplôme d’honneur. Slechts enkele Nederlanders uit het logistieke bedrijfsleven hebben deze bijzondere titel eerder hebben mogen ontvangen.

Liesbeth Slappendel ontvangt erecertificaat Douane Wereld OrganisatieSlappendel ontvangt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet om de samenwerking tussen expediteurs en douane te verbeteren en de expeditiesector op het gebied van douaneprocessen en beleid, te moderniseren.

Boegbeeld
De sector douane-expediteurs is aan veel veranderingen onderhevig geweest in de voorbije decennia. Denk aan het wegvallen van de EU binnengrenzen, de verscherping van toezichtmaatregelen, de introductie van administratief gecontroleerde douaneregelingen, de implementatie van IT en de komst van de AEO. Al die veranderingen hebben geleid tot een sterk veranderde en verder geprofessionaliseerde beroepsgroep. Slappendel heeft als boegbeeld van deze sector richting gegeven aan al deze veranderingen, zodanig dat de expeditiesector nog steeds een sterke beroepsgroep is die een duidelijke meerwaarde levert aan het logistieke proces.

Realistisch
Gedurende al die jaren werken het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse douane nauw met elkaar samen. Slappendel streeft naar een eerlijke en open samenwerking. Centraal staat een realistische benadering waarbij de belangen van de expediteurs altijd op de eerste plaats komen, maar waarbij respect voor de ander nooit uit het oog wordt verloren. (Bron: TLN)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter