Libië dreigt tankers die olie komen laden te laten zinken

1271

In de strijd om de olie-export heeft Libië gedreigd tankers te laten zinken die komen laden in de havens in het oosten van het land. Dat heeft premier Ali Zeidan woensdag  gezegd.

Libië dreigt tankers die olie komen laden te laten zinkenEerder schoot Libië al op een tanker die probeerde te laden bij de National Oil Corp. (NOC). De tanker probeerde te laden in een haven die niet in handen is van de Libische regering.

Geen mededogen
De tegenstanders van de Libische regering hebben de havens Ras Lanuf, Es Sider en Zueitina in het oosten van Libië in handen. Ze zeggen de veiligheid van de tankers te kunnen garanderen. De havens zijn goed voor een overslag van 600.000 vaten per dag aan ruwe olie.

Zeidan waarschuwt landen geen olie te laden zonder toestemming van de NOC. ‘Elk land of bedrijf dat olie laadt zonder toestemming kan rekenen op actie van ons. Zelfs als we tankers moeten vernietigen of laten zinken. We kennen dan geen mededogen.’

De Libische vuurde maandag al op een onder de vlag van Malta varende tanker die probeerde Libië bereiken om olie te laden bij Es Sider. De eigenaren van de tanker beschuldigden Libië gevuurd te hebben op een tanker in internationale wateren. (Bron: Reuters)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter