Levensgevaarlijke situaties nieuwe Coentunnel (+ video)

651

Weggebruikers zorgen voor levensgevaarlijke situaties bij de net opgeleverde Coentunnel in de Amsterdamse ring A10. Dat meldt de VerkeersInformateDienst (VID).

De gevaarlijke situaties ontstaan als weggebruikers die vanuit Zaanstad (A8) voor de Coentunnel in de file terecht komen, een doorsteek maken naar de andere rijbaan, ook al is deze Levensgevaarlijke situaties nieuwe Coentunnel (+ video)afgescheiden door paaltjes. Een doorsteek naar de andere tunnelbuis – waar het verkeer vanaf de buitenring rijdt – is makkelijk gemaakt en wordt al veelvuldig gebruikt. Rijkswaterstaat meldt de paaltjes die de rijbanen scheiden te vervangen door een vangrail.

Doorsteken

Rijkswaterstaat nam de gerenoveerde Coentunnel maandagochtend in gebruik. Richting Zaanstad waren al drie rijstroken plus een spitsstrook beschikbaar, richting Den Haag heeft het verkeer de beschikking over drie rijstroken. Hiervan zijn twee rijstroken voor het verkeer dat vanaf de A8 komt, zij rijden door de nieuw gerenoveerde tunnelbak. De derde en vierde rijstrook liggen in de oude gerenoveerde tunnelbak, waarvan één rijstrook open is voor het verkeer dat al op de buitenring van de A10 rijdt. De vierde rijstrook is de spitsstrook. Bij file voor de Coentunel vanaf de A8 steken weggebruikers door naar de rijbaan van de buitenring.

Laten wennen

De fileproblematiek rond de Coentunnel zou door de grotere capaciteit en door de aanleg van de extra spitsstroken opgelost moeten worden. Tot nog toe zijn de spitsstroken nog niet in gebruik genomen, ondanks het feit dat maandagavond in beide richtingen zich een calamiteit voordeed waardoor file ontstond. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat liet weten dat dit was om het verkeer eerst te laten wennen aan de nieuwe situatie. (Bron: VID)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief