Lean and Green Star voor Vos Transport

1330

Directeur Jules Menheere van Vos Transport uit Deventer heeft afgelopen dinsdag de Lean and Green Star in ontvangst genomen. Vos kreeg de Lean and Green Star voor het behalen van haar CO2 doelstellingen. Doel was om de CO2 uitstoot ten opzichte van het nuljaar terug te brengen met twintig procent.

Lean and Green Star voor Vos TransportMenheer is trots op zijn medewerkers en de technieken waarover zijn bedrijf beschikt. ‘Samen hebben we kunnen realiseren dat we ruim twintig procent minder CO2 uitstoot hebben met onze transportbewegingen en hiervoor hebben we dan ook de Star mogen ontvangen.’

Vervolg
De Lean and Green Star is een vervolg op de Lean and Green Award. Deze eerder door Connekt geïntroduceerde Award was reeds in 2010 door Vos Transport behaald. De Lean and Green Star is een bevestiging van de in het plan van aanpak gerealiseerde doelstelling om de CO2 uitstoot met minimaal twintig procent terug te brengen. Een groot deel van de besparing heeft Vos gerealiseerd doordat chauffeurs zuiniger en bewuster zijn gaan rijden. Hier worden geregeld cursussen voor gegeven en de chauffeurs worden indien nodig later nog bijgestuurd om tot een optimale besparing te komen.
 
LZV’s
Vos schafte eerder dit jaar meerdere LZV’s aan. ‘Deze langere en zwaardere vrachtwagencombinaties hebben 60% meer ladingcapaciteit dan normale combinaties en dit brengt dan ook een behoorlijke CO2 besparing met zich mee. Dit zal voor de toekomst moeten leiden tot een nog grotere CO2 besparing.’

Het gehele wagenpark van Vos Transport bestaat uit euro 5 en 6 trekkers waarbij het aantal euro 6 trekkers de overhand heeft.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter