Lassen zonder dampen

487

ROTTERDAM – iTanks presenteert vandaag als innovatiemotor van en voor vloeibaar massagoed in de Rotterdamse haven, de Extractor. Dit is een lastoorts die 95 procent minder dampen produceert tijdens het lassen. De lastoorts zorgt daarmee voor gezonde arbeidsomstandigheden op werven, in de offshore en opslagtanks.

Lassen zonder dampenIn samenwerking met TNO en Translas heeft iTanks de Extractor ontwikkeld. Deze innovatie betreft een stand-alone bronafgezogen lastoorts. Met de lasdampafzuiging die geïntegreerd zit in de lastoorts wordt de lasrook die vrijkomt bij het lassen direct afgezogen in plaats van dat deze in de werkomgeving van de lasser blijft hangen.

iTanks

iTanks is het innovatieplatform van de natte bulk in de Rotterdamse havens. Het belangrijkste doel van het platform is verbinden en vernieuwen ten behoeve van innovaties die de natte bulk, offshore of chemie duurzamer, efficiënter, veiliger of schoner maken. De eerste producten zijn onder deze vlag inmiddels ontwikkeld. Zo is er een robot voor het schoonmaken van meerpalen in gebruik genomen.

De stichting iTanks is het afgelopen jaar fors gegroeid; van 27 leden naar 85 leden. Daaronder bevinden zich zowat alle belangrijke bedrijven uit de Botlek en Europoort.  iTanks is op initiatief van de Maasvlakte Olie Terminal opgericht. Het Havenbedrijf Rotterdam ondersteunt de stichting, onder andere door kennis en huisvesting op RDM Rotterdam ter beschikking te stellen.

Nieuw kantoor

Het nieuwe kantoor van iTanks op RDM wordt donderdagmiddag geopend. Ter gelegenheid daarvan verzorgen de directieleden Frits Eulderink van Vopak en Paul Smits van het Havenbedrijf Rotterdam een introductie en presenteert Jack Kerklaan verschillende innovaties. (Bron: Haven Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief