Langzaam herstel wegvervoer, grootste groei in natte bulk

546

De volumes in het wegtransport herstellen slechts langzaam. De markt voor transport over de weg stijgt licht en het eerste halfjaar lijkt positief te zijn afgesloten. Het derde kwartaal (inclusief de zomerperiode) was er meer wegvervoer activiteit te zien in de Transportindex, die wordt bijgehouden door Panteia en partners.

Vrachtwagenchauffeur krijgt binnen tien jaar een extra oogVoor 2014 voorspelt onderzoeks- en adviesbureau Panteia voor het wegvervoer een stijging van 0,9% van het vervoersvolume. ‘Wegvervoerondernemers zijn optimistischer over de toekomst dan in 2013. Tot en met september zijn er netto meer wegvervoerders bij gekomen dan dat er zijn weggevallen.

Natte bulk

In 2015 blijft het herstel voortzetten met 1,9% meer volume, oftewel een groei van 13 miljoen ton. Groei wordt voorzien in alle goederen hoofdgroepen. Panteia voorspelt groei onder de 1% voor de bouw volumes en van landbouw- en levensmiddelen producten. Rond de 2% groei wordt verwacht bij containers en eindproducten. De grootste groei over de weg in 2015 wordt verwacht bij de natte bulk lading voor de productgroepen energie en chemische goederen. (Bron: Panteia)

ktv

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief