Langere wachttijden bij Krammersluizen

561

Van maandag 2 september tot dinsdag 24 september moet de scheepvaart rekening houden met langere wachttijden bij de Krammersluizen. Vanwege periodiek onderhoud zijn er stremmingen van de zuidelijke duwvaartsluiskolk.

Langere wachttijden bij KrammersluizenVan 2 tot en met 6 september is de zuidelijke duwvaartsluiskolk dagelijks gestremd van 7 tot 17 uur. Van 9 september 6.00 uur tot en met 24 september 6.00 uur is de zuidelijke kolk volledig gestremd.

De werkzaamheden bestaan uit het reviseren en wisselen van een roldeur in de sluiskolk. Voorafgaand hieraan worden verontreinigingen, zoals slib, weggehaald.

Wachttijden inzichtelijk
Rijkswaterstaat en Koninklijke Schuttevaer hebben de handen ineengeslagen voor een proef om de actuele wachttijden, de wachtrij en voorlopige schutindelingen voor de Krammersluis inzichtelijk te maken. In het project Duurzaam Stremmen wordt tijdig informatie aan de schipper verstrekt om het proces van de sluisplanning te verbeteren. Zo kunnen schippers tijdig besluiten hoe ze om willen gaan met de stremming van een van de kolken. Op de website Sluisplanning kunnen schippers zich registreren voor alle beschikbare informatie.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter