Lange files in Europa

410

In Frankrijk ontstaan vandaag, zaterdag,  extreem lange files op de routes naar het zuiden. Niet alleen voor miljoenen Fransen begint de zomervakantie, ook in Duitsland en Italië sluiten de scholen hun deuren. Het leidt door heel Europa tot lange files. In Zwitserland en Oostenrijk ontstaan vooral wachttijden bij tunnels.

Lange files in EuropaVooral in Frankrijk was het kort na 8 uur al flink druk. Daar stond het over 15 kilometer vast op de A7 tussen Lyon en Orange (Autoroute du Soleil). Op de A10 richting Bordeaux was het over 20 kilometer aansluiten voor Mirambeau. En ook op de A9 richting Spanje was het ondanks de vroegte al behoorlijk druk: tussen Avignon en de Spaanse grens staat 15 kilometer. Rond 08.15 uur stond er al zo’n 220 km file in Frankrijk.

In Duitsland wordt al grote drukte gemeld op de A8 van Salzburg naar München. Daar rijden ze bumper aan bumper over 15 kilometer. En wie via de Gotthardtunnel van Zwitserland naar Italië wilde komen, moet daar 1 uur en 20 minuten wachten. (Bron: ANWB)

Bekijk de files in Nederland

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief