Lady Menna eerste coaster met houtsnippers in haven Delfzijl

1001

De eerste coaster met ongeveer 5500 kuub aan houtsnippers is maandagochtend in de haven van Delfzijl aangekomen. De Lady Menna heeft houtsnippers in die als brandstof dienen voor de  nieuwe biomassacentrale Eneco Bio Golden Raand in Farmsum (Delfzijl).

Lady Menna eerste coaster met houtsnippers in haven DelfzijlAlhoewel het eerste schip afkomstig is uit  Ridham Dock (Engelse kust), is de verdere afhandeling een noordelijke aangelegenheid. De verwachting is dat een dergelijke schip vanaf juli minstens eenmaal per week de haven van Delfzijl zal aandoen.

Noordelijke afhandeling
De coaster vaart voor het Delfzijlse bedrijf Wijnne en Barends en de overslag van deze lading en alle ladingen die nog gaan volgen, wordt afgehandeld door Elzinga Cargo Facilities met hoofdvestiging in Uithuizermeeden. De lading wordt vanuit de haven van Delfzijl over de weg naar de Eneco locatie getransporteerd door Koning & Drenth Transport afkomstig uit Beerta. De verwachting is dat de coaster Lady Menna op maandag 1 juli in de ochtend om 9 uur in de haven van Delfzijl arriveert. Het schip ligt aan de Handelskade 3, vak D-E (is dat voor Wijnne en Barends).

Biomassacentrale
De nieuwe biomassacentrale op industrieterrein Farmsum te Delfzijl is met een capaciteit van 49,9 Megawatt de grootste biomassacentrale in de Benelux. De elektriciteitscentrale zal een groot deel van de bedrijven en woningen in de omgeving Delfzijl van duurzame energie voorzien. De centrale, die als materiaal snippers van gerecycled hout gebruikt, is half juli bedrijfsklaar en biedt werkgelegenheid aan 30 medewerkers. (Foto Wijnne en Barends)

Meer nieuws over de zeevaart:
Alle containers gezonken deel MOL Comfort op de zeebodem
Katoen Natie claimt 16.000 euro per staker
Achterste deel MOL Comfort zinkt naar vier kilometer diepte
EU wil dat scheepseigenaren CO2-uitstoot registreren en rapporteren
Maersk betaalt retrofit gecharterde containerschepen
DB Schenker werkt samen in Abu Dhabi

twitter