‘Lading-ontvanger moet kosten voor schoon schip dragen’

1019

Het opleveren van het schip in de juiste reinheidstoestand (losstandaard) na lossen is de verantwoordelijkheid van degene die lost of daartoe opdracht geeft. Diegene moet ook de kosten daarvan dragen. Dat meldt verladersorganisatie EVO.

‘Lading-ontvanger moet kosten voor schoon schip dragen’Tijdens de overgangstermijn tot 1 november van dit jaar mag bij sommige droge lading nog bezemschoon worden opgeleverd indien de voorgeschreven standaard vacuüm-schoon is en dat het zogenoemde nalenzen van tankschepen alleen vereist is indien daartoe een nalens-systeem beschikbaar is. Voorts kan waswater dat ladingrestanten bevat gedurende de overgangstermijn in het oppervlaktewater worden gebracht in plaats van in een bedrijfsriolering.

Schipper de dupe

De Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) stuurde de politiek gisteren een brief over de losverklaring en het schoon opleveren van het schip. Bedrijven aan de wal hebben volgens de binnenvaartorganisatie de afgelopen jaren amper geïnvesteerd in materiaal en materieel om het ruim schoon te maken. De binnenvaartschippers dreigt volgens de ASV nu voor het schoonmaken en de kosten op te draaien. (Bron: EVO)

Lees ook:
Hoge boetes binnenvaart voor voldoen aan losverklaring

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief