Laatste staking werknemers Brink’s geldtransport in Drachten

804

DRACHTEN – Werknemers van geldtransporteur Brink’s voeren vandaag actie in Drachten. Het is de laatste plaats in de estafette-actie van de vakbonden. ‘Geen behoud werk of sociaal plan? Dan nieuwe acties!’, meldt het CNV.

Laatste staking werknemers Brink’s geldtransport in DrachtenSinds vorige week donderdag voeren de werknemers van Brink’s een estafette-actie. Na Rotterdam, Arnhem, Amsterdam en Best, Houten en Zwolle is vandaag dus Drachten aan de beurt.

Achtergrond

Bij Brink’s Nederland werken 1.080 mensen. Rabobank en ABN Amro stappen over naar Geld Service Nederland (GSN) en ook SNS heeft het contract met Brink’s opgezegd en gaat over naar een andere marktpartij. Door het verlies van deze klanten zullen ruim 600 banen bij Brink’s verdwijnen. Doordat het werk niet verdwijnt, maar wordt overgenomen door andere uitvoerders, willen de vakbonden dat deze nieuwe uitvoerders afspraken maken over het overnemen van (een deel van) het ervaren personeel van Brink’s.  Met Brink’s willen de bonden een goed sociaal plan afspreken voor de werknemers die niet kunnen worden overgenomen. (Bron: CNV)

Lees ook:
Werknemers Brink’s in actie bij nieuwjaarsreceptie beveiligingsbranche
CNV wil overleg met Rabobank en Brink’s over banenverlies
FNV: ‘Niemand bij Brink’s is zijn baan zeker’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief