Laatste Mercedes-Benz Actros voor Redder Transport

510

STAPHORST – Redder Transport uit Staphorst nam recent de laatste Mercedes-Benz Actros uit een order van veertig stuks in gebruik. De veertig trucks zijn de eerste Mercedes-Benz vrachtwagens in het honderd trekkende eenheden tellende wagenpark van Redder Transport.

Laatste Mercedes-Benz Actros voor Redder TransportOver een periode van drie jaar nam Redder Transport veertig Mercedes-Benz Actros 1845 LS trucks met BigSpace-cabine in gebruik. De vrachtwagens zijn multi-inzetbaar opgebouwd, onder andere met een compressor, om afwisselend in het bouwtransport, VLG-vervoer en de winkeldistributie ingezet te worden. Hiermee leggen de vrachtwagens zo’n honderd- tot honderdvijftigduizend kilometer per jaar af. Enkele Actros vrachtwagens zijn uitgerust in de kleuren van Jumbo Supermarkten.

Demotruck

Alvorens tot de order over te gaan, zette Redder Transport in nauwe samenwerking met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Wensink Hoogeveen meerdere malen een demotruck in. Hieruit bleek dat de Actros aanzienlijk minder brandstof verbruikt dan de overige trucks in het wagenpark waarin Mercedes-Benz tot die tijd nog niet vertegenwoordigd was. Ook over de uitstraling van de vrachtwagens was het bedrijf zeer te spreken. Bij aflevering van elke Actros gaf Wensink Hoogeveen een uitgebreide afleverinstructie en code-95 training aan de chauffeur, zodat deze direct bekend was met alle specifieke voordelen en technieken van de Actros.

FleetBoard telematicasysteem

Redder Transport geeft aan niet alleen over de Actros, maar ook over FleetBoard zeer te spreken te zijn. Met dit telematicasysteem van Mercedes-Benz werden tijdens de demo-inzetten de prestaties van de trucks en het rijgedrag van de chauffeurs inzichtelijk gemaakt. Vanaf het moment dat de transporteur de voordelen van dit systeem leerde kennen, besloot de ondernemer het niet alleen te activeren op Mercedes-Benz trucks. Aan andere truckmerken wordt ook als eis gesteld dat nieuwe vrachtwagens worden uitgerust met FleetBoard. Middels een wekelijkse rapportage heeft het bedrijf nu een uitstekende, makkelijk inzichtelijke tool in handen om actief te coachen op het rijgedrag van hun chauffeurs. Ook heeft Redder Transport maandelijks een overleg met een adviseur van FleetBoard om de analyses te bespreken. Het gerichte coachen met gegevens uit het FleetBoard telematicasysteem leidt tot aanzienlijke extra besparingen. (Bron: Mercedes-Benz)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief