Laatste kranen voor RWG

532

Het zwareladingschip Zhen Hua 14 heeft dinsdag de laatste kranen voor de Rotterdam World Gateway (RWG) naar Rotterdam gebracht. Het gaat om twee railkranen en de laatste drie deep sea kranen voor de vergaand geautomatiseerde containerterminal op Maasvlakte 2.

Na het lossen van de kranen van het schip op de kade zullen er in totaal elf deep sea en drie barge/feeder kranen op de kade van RWG staan. De terminal van RWG neemt met de levering van deze vijf kranen meer en meer zijn definitieve vorm aan.

Laatste kranen voor RWGTesten en trainen

De komende maanden staan vooral in het teken van het testen van het equipment, de ICT-systemen en de bedrijfsprocessen. Dit gebeurt in combinatie met het trainen en opleiden van de medewerkers van RWG. Naast de terminal begint ook de organisatie van RWG thans haar definitieve vorm aan te nemen. De organisatie van RWG is met circa 80% van de beoogde grootte nagenoeg op volle sterkte om de operationele activiteiten op de terminal te starten. Voor de operationele waterzijdige werkzaamheden zijn samenwerkingsverbanden afgesloten met gerenommeerde, onder een haven-cao werkende partijen uit de Rotterdamse haven.

Eind 2014

RWG wordt één van ’s werelds meest veilige, duurzame, efficiënte en competitieve containerterminals. De organisatie is eind 2014 klaar om de nieuwste generatie containerschepen te ontvangen. (Bron: RWG)

Meer nieuws over Maasvlakte 2:
Eerste overslag op Tweede Maasvlakte is een feit
‘Opening terminals Tweede Maasvlakte wordt sociaal drama’
EVO kritisch over elektronisch voormelden Maasvlakte II

Bekijk alle foto’s in het oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief