Kwart werknemers transport en logistiek tevreden over loon

630

Een kwart van de werknemers in de transport en logistiek is tevreden over hun loon. Toch steeg het loon ten opzichte van vorig jaar nog met 0,7%. Dat blijkt uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in de loonontwikkeling en arbeidsmarkt in Nederland.

Kwart werknemers transport en logistiek tevreden over loonIn de meeste Nederlandse beroepsgroepen daalden of bleven de lonen in 2012 gelijk. Alleen in de bouw (+1,4%) en transport (+0,7%) stegen de inkomens ten opzichte van 2011. In de agrarische sector daalde het gemiddeld bruto uurloon met maar liefst 6,6 procent. In de financiële sector waren werknemers het meest tevreden (38%) over hun loon, gevolgd door werknemers in de IT & telecom sector (34%) en het onderwijs (33%). Uit het rapport blijkt verder dat werknemers uit diverse sectoren in toenemende mate onzeker zijn over hun inkomen voor het komend jaar.

Loon
Ongeveer tweederde van de werknemers in de transport en logistiek is tevreden over hun baan. Iets meer dan een kwart is tevreden over het loon. Werknemers in de financiële sector zijn het meest tevreden over hun loon. 38 procent is blij met hun salaris, gevolgd door werknemers in de IT & telecom sector (34%) en het onderwijs (33%). Medewerkers in de bouw (23%), de agrarische sector (23%) en de horeca & toerisme (17%) zijn minder te spreken over het loon dat zij krijgen. Het merendeel van de Nederlanders is niettemin tevreden met hun baan. Volgens de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index ligt dit percentage in het onderwijs het hoogst waar liefst 70 procent blij is met het werk dat zij doen. Ook in de gezondheidszorg (66%), de bouw (66%) en in de IT & telecom sector (65%) ligt dit percentage vrij hoog. In de horeca & toerisme sector daarentegen geeft slechts 55 procent van de werknemers aan tevreden te zijn.