KVNR Shipping Award voor Heerema met de Aegir

861

Heerema Marine Contractors (HMC) heeft op het Maritime Awards Gala 2013 met het diepwater constructieschip Aegir de KVNR Shipping Award gewonnen. De KVNR Shipping Award 2013 beloont innovaties van rederijen op scheeps-, milieu-, organisatorisch of sociaal gebied.

KVNR Shipping Award voor Heerema met de AegirDe in september gedoopte Aegir is een Deepwater Construction Vessel (DCV) dat kan schakelen tussen verschillende manieren van pijplegwerkzaamheden en constructiewerk. Het schip heeft een maximale werkdiepte van 3500 meter. Door de variatie aan operationele modi kan het schip zijn klanten inzet van extra schepen en vaartijd besparen.

De andere vier genomineerden voor de KVNR Shipping Award waren:

– Flinter, Borchard Lines en PPG: investeren in elkaars belangen
Flinter Management heeft samen met charteraar Borchard Lines en verfleverancier PPG een bijzondere constructie opgezet om te investeren in een nieuwe duurzame anti-fouling van de MV Rebecca Borchard. Door samen in de duurdere coating te investeren hebben de bedrijven alle drie profijt: Flinter bespaart onderhoudskosten, Borchard Lines bespaart brandstof en PPG kan hun nieuwe coating bewijzen en marketen.

– Management Facilities Group: duurzaam energiemanagement
De Management Facilities Group heeft onderzoek laten doen naar de energiestromen binnen hun vloot en aan de hand van die nulmeting energiebesparende maatregelen getroffen. Het gaat daarbij onder andere om het varen met gereduceerd toerental en pitch, een boordnetschakeling tussen 50 en 60 Hertz en bewegingssensors voor alle lichtschakelaars. De rederij bespaart zo meer dan twee miljoen dollar per jaar en beperkt uitstoot van emissies tot een minimum.

– Seazip Offshore Services: catamaran crewtenders Seazip 1 en 2
Seazip Offshore Services heeft twee fast crew suppliers in de vaart genomen. De Seazip 1 en 2 zijn door Damen gebouwde Twin Axe Bow catamarans die dankzij de diepe spitse boegen ook in sterke winden en wilde zeeën met hoge snelheden kunnen varen. Seazip Offshore Services is een nieuwe rederij binnen de JR Shipping Group. De rederij wil in enkele jaren uitgroeien tot een zeer moderne offshore supportvloot.

– Stemat Marine Services en Neptune Shipyards: 24-persoons crewtender Liz V
Stemat Marine Services en Neptune Shipyards hebben een 24-persoons crewtender ontwikkeld die met een High Speed Passenger Craft certificering vaart onder Nederlandse vlag. Die certificering is uniek voor crewtenders en bracht een pakket aan strenge technische en organisatorische maatregelen met zich mee. Zo moest Stemat Marine Services onder andere een eigen trainingscentrum voor de bemanning oprichten.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter