Kruidenier onderdeel Ter Wal Meppel maakt doorstart

754

Groothandel Ter Wal in Meppel, onderdeel van het vorige week failliet verklaard Kruidenier Foodservices, maakt een doorstart. De groothandel gaat verder onder de naam Verscentrum Noord.

Kruidenier nam Ter Wal in 2012 over na een faillissement. Nadat vorige week bekend werd dat Kruidenier zelf failliet was, ging Ter Wal praten met klanten, curator en Kruidenier onderdeel Ter Wal Meppel maakt doorstart mogelijke investeerders. Dit leidde uiteindelijk tot een doorstart onder de naam Verscentrum Noord.

Grote moeite
De curator maakte vrijdag bekend dat het moeilijk blijkt Kruidenier als geheel te verkopen. Een grote uitstroom van klanten en het gebrek aan voorraden, zorgen ervoor dat er geen interesse is. De curator wil nu de onderneming in delen verkopen aan regionaal geïnteresseerde partijen. Met de doorstart van Ter Wal is dat in het noorden inmiddels gelukt.

Kruidenier
De Kruidenier Groep had 600 werknemers in dienst en maakte in betere tijden een omzet van 300 miljoen euro. Na eerdere operationele verliezen heeft de Kruidenier Groep in 2010 en 2011 nog een reorganisatie doorgevoerd met een tijdelijke stijging van het resultaat tot gevolg. Zodoende werd in 2012 nog winst geboekt, maar in 2013 is de omzet (verder) afgenomen en is een negatief resultaat geboekt van twee miljoen euro met liquiditeitsproblemen tot gevolg. Door aanhoudende problemen was Kruidenier niet langer in staat de continuïteit van levering aan haar klanten te garanderen. Dat leidde tot het onmiddellijke verlies van belangrijke afnemers. (Bron: Verscentrum Noord)

Volg TotaalTrans op Twitter