Groothandel Kramp gaat door met de control tower van DHL

724

EINDHOVEN – Technische groothandel Kramp verlengt zijn contract met logistiek dienstverlener DHL Freight tot en met 2017.

Kramp door met DHLDoor middel van een zogenaamde ‘control tower’ beheert DHL vanuit Eindhoven de stromen van meer dan 500 Europese leveranciers naar de warehouses van Kramp in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Tevens draagt DHL Parcel zorg voor de ‘overnight’ pakketzendingen aan klanten van Kramp in de Benelux. Het Nederlandse warehouse van Kramp staat in Varsseveld en is recent geheel vernieuwd.

Snel groeiend

Kramp heeft een breed en diep assortiment van onderdelen die gebruikt worden in de landbouw, de industrie, voor grondverzet en in tuin- en parkmachines. Marc Conings, International Transport Manager bij Kramp: ‘Ons assortiment is onze kracht en daarmee behoren we tot de snelst groeiende groothandels van Europa. Tegelijkertijd vormt de veelheid aan en beschikbaarheid van originele onderdelen van grote merken als Kverneland en Honda een enorme uitdaging op logistiek gebied. DHL maakt het mogelijk om producten van alle soorten en maten inclusief pallets, halve en hele truckladingen met één virtuele carrier naar onze vier Europese warehouses te transporteren. Zodra de onderdelen bij leveranciers klaar staan voor pick-up door DHL, is de beschikbaarheid in ons warehouse gegarandeerd. Europese leveranciers zijn daarmee volledig geïntegreerd in onze supply chain en met DHL zijn we een stap dichterbij één virtueel Europees warehouse’.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief