Krachtpatser voor Mammoet

553

Specialist in zwaar hijswerk en multimodaal transport Mammoet heeft onlangs een Volvo FH16 zwaartransport trekker aangeschaft. Het voertuig kan af fabriek een GVW bieden van 180 ton zonder gebruik te maken van een koppelomvormer.

Mammoet gaat de truck inzetten voor het transport van Mammoet materiaal door heel Europa. Volvo Group Truck Center Rotterdam leverde de krachtpatser aan de Nederlandse vestiging van Mammoet in Schiedam.

Krachtpatser voor MammoetGeen koppelomvomer

De Volvo FH16 8×4 tridem beschikt over 600 pk. Vooral het feit dat Volvo Trucks een relatief licht voertuig kon aanbieden dat af fabriek een GVW kan bieden van 180 ton zonder gebruik van een koppelomvormer was voor Mammoet reden voor de keuze voor de Volvo FH16.

Adam Louwen, senior planner transport bij Mammoet Europa is blij met het nieuwe voertuig. ‘Onze ervaringen zijn tot dusver louter positief. Het voertuig presteert heel goed en ook het brandstofverbruik blijkt ondanks de zware inzet gunstig. Dit laatste danken wij met name aan het feit dat het voertuig geen koppelomvormer heeft. Wat uiteraard uniek is voor dit werk.’

900 liter diesel

De Volvo FH16 is uitgerust met een 900 liter dieseltank achter de cabine. Vanwege de uitzonderlijke transporten die Mammoet met dit voertuig uitvoert, zijn niet alle tankstations even goed bereikbaar. De grotere tank geeft de chauffeur meer vrijheid in waar en wanneer hij tankt.

Positief

De eerste ervaringen van de chauffeurs zijn volgens Louwen erg postitief. ‘De truck rijdt vooral door de I-Shift heel comfortabel. Ook het ontbreken van de koppelomvormer wordt gewaardeerd. Het is een zwaar voertuig dat toch heel licht aanvoelt en dat is prettig. De FH16 is vanwege het GVW van 180 ton in combinatie met het ontbreken van een koppelomvormer het buitenbeentje in onze vloot. Maar dan wel in positieve zin.’ (Bron: Volvo Trucks)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief