Mercurius-Amsterdam assisteert bij grootste schip ter wereld

456

ROTTERDAM – Allseas heeft het kraanschip Mercurius-Amsterdam van MCT Lucassen vanaf begin januari 2015 ingehuurd om het grootste schip ter wereld, de Pieter Schelte, te ondersteunen in de laatste fase van afbouw in de Alexiahaven.

Kraanschip Mercurius-Amsterdam assisteert Pieter SchelteDe Mercuriu-Amsterdam wordt voornamelijk ingezet voor het opbouwen van de festiviteiten rondom de inbedrijfstelling van de Pieter Schelte. Mercurius directeur Robert-Jan Zimmerman spreekt van het helpen van Goliath door David.

48.000 ton

De Pieter Schelte is 382 meter lang en 124 meter breed. De Pieter Schelte is bestemd voor het installeren of weghalen van bovenbouw- en onderbouw-constructies van grote offshore olie- en gasplatforms in één stuk. Het schip heeft een dubbele boeg, zodat het platforms kan omvatten. Tevens wordt het schip uitgerust voor het leggen van grote pijpleidingen en is het ook in die hoedanigheid het grootste ter wereld. Het schip kan bovenbouwconstructies van offshore-platforms tot 48.000 ton en onderbouwconstructies tot 25.000 ton heffen.

Afmonteren

De Pieter Schelte wordt afgemonteerd in de Alexiahaven. In het binnenmeer van Maasvlakte 2 is momenteel de benodigde ruimte aanwezig. Speciaal voor het schip werd daar een put gebaggerd. In de Rotterdamse haven worden de 65 meter lange balken van het hefsysteem geïnstalleerd. De hijsbalken worden in Italië gebouwd en komen per schip naar Nederland.

Allseas is wereldleider in de installatie van offshore pijpleidingen. Het bedrijf telt wereldwijd ruim 2.500 werknemers en heeft inmiddels 18.000 kilometers aan olie- gaspijpleidingen gelegd. (Bron: MCT Lucassen)

Meer over de Pieter Schelte:
Pieter Schelte levert 440 bedrijven 700 miljoen euro op
Voor wie er niet bij kon zijn; de Pieter Schelte in zes video’s
Alles over de Pieter Schelte, het grootste schip ter wereld

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief