Korte stremming Kielerkanaal voor inspectie ms Siderfly

696

Bergers hebben inmiddels de helft van de lading uit het gekapseisde ms Siderfly op het Kielerkanaal gehaald. Als alle lading uit het schip is gehaald, de bergers denken daar nog de hele maandag mee bezig te zijn, kunnen duikers het schip inspecteren. Het Kielerkanaal wordt dan weer voor korte tijd gestremd.

Korte stremming Kielerkanaal voor inspectie ms SiderflyOok is inmiddels het mengsel van olie en water uit de machinekamer en de ruimte voor de boegschroef gepompt.

Slagzij

In de nacht van zondag op maandag kwamen ter hoogte van de Hochbrücke op het Kielerkanaal het ms Siderfly en het ms Coral Ivory met elkaar in aanvaring. De Siderfly liep daardoor twee gaten op waardoor het schip slagzij maakte. De Siderfly was onderweg van Brunsbüttel naar Antwerpen, de Coral Ivory van Brunsbüttel naar het Finse Uusikaupunki.

Het ms Siderfly (100 x 14 meter) vaart onder de vlag van St. Vincent en heeft negen bemanningsleden uit de Oekraïne en Rusland aan boord. Het ms Coral Ivory (116m x 16 meter) vaart onder de Nederlandse vlag en heeft een Nederlandse kapitein en negentien bemanningsleden uit de Oekraïne en Rusland. (Foto: Havariekommando)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter