Koppelverband zinkt op Rijn

618

Een Nederlandse koppelverband is woensdagochtend rond half drie op de Rijn ter hoogte van Otterstadt deels gezonken. Het voorschip maakte door nog onbekende oorzaak water. Na een deel van de lading woensdagmiddag te hebben overgeslagen, kon het schip haar reis vrijdag vervolgen.

Koppelverband zinkt deels op Rijn ter hoogte van OtterstadtHet koppelverband was met 5.000 ton kolen onderweg van Amsterdam naar de energiecentrale in Karlsruhe. Door nog onbekende oorzaak trad woensdagochtend ter hoogte van kmr. 410,9 water binnen in het voorste gedeelte van het verband zodat deze op de bodem van de Rijn kwam te liggen. Om de spanning in de verbinding tussen de bak en het schip niet te hoog op te laten lopen, werd een deel van de lading kolen overgeslagen in een ander schip. Na het overslaan van de kolen ging het koppelverband in zijn geheel weer drijven. De brandweer pompte vervolgens het water uit het ruim.
Ten tijde van het overslaan van de lading werd ter hoogte van het ongeval eenrichtingsverkeer ingesteld.

Geen schade

Deskundigen konden geen schade aan het koppelverband vaststellen, zodat het haar reis naar Karlsruhe vrijdag kon vervolgen. Na het lossen van de lading, vaart het schip naar een Nederlandse werf voor inspectie van het schip. (Bron: WSV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief