Koninklijke Saan schaalt op naar VCA-P

662

DIEMEN – Koninklijke Saan heeft eind december 2014 het traject van de opschaling van VCA** naar VCA-Petrochemie succesvol afgerond. Aboma heeft de audits uitgevoerd en geconstateerd dat er voldaan wordt aan de eisen die vermeld staan in de VGM Checklist Aannemers (VCA).

Koninklijke Saan schaalt op naar VCA-PVerschillende opdrachtgevers van Saan zijn werkzaam binnen de Petrochemie. Terecht worden er binnen die bedrijfstak hoge eisen gesteld aan veiligheid, gezondheid en milieu. Door het behalen van het VCA-P certificaat toont Saan aan dat de bedrijfsvoering voldoet aan de verwachtingen van de klant.

Weinig verandering

De opschaling naar VCA Petrochemie is een mooie stap, maar toch is er in de werkwijze van Saan weinig veranderd. Al jaren lang beschikt het bedrijf over het VCA** certificaat en heeft het veiligheid hoog in het vaandel staan. Het verschil tussen VCA** en VCA-P is voor de opdrachtgevers van Saan dus eigenlijk niet merkbaar. VCA is een checklist waarin een uitgebreid aantal vragen staat beschreven. Afhankelijk van het niveau waarop gecertificeerd wordt (VCA*, VCA** of VCA-P) zijn de vragen ingedeeld in  “must vragen” en “aanvullende vragen”. De lat ligt voor VCA-P hoger,  waarbij de meeste vragen must vragen zijn en ook voor de aanvullende vragen hoog gescoord moet worden. Voorgaande jaren voldeed Saan al aan de meeste punten. De stap naar VCA-P was daarom ook eigenlijk geen grote en was vooral gericht op het aantonen van het niveau aan de opdrachtgevers.

Trots

Dit laatste certificaat VCA-Petrochemie hangt Saan aan de muur, naast de certificaten voor ISO-9001 (kwaliteit), ISO-14001 (milieu), CO2-prestatieladder niveau 3 (CO2-uitstoot), PPV (projectverhuizingen), Erkende verhuizer en VVT erkenningsregeling (branchevereniging verticaal transport). Een verzameling waarmee Saan voorop loopt in de markt en waar directie en medewerkers  best een beetje trots op zijn. (Bron: Saan)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief