Koninklijke Rotra neemt Veurink International Hardenberg over

653

Logistiek dienstverlener Koninklijke Rotra heeft Veurink International in Hardenberg overgenomen. Hiertoe is overeenstemming bereikt met de curator. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat de dienstverlening van Veurink uitstekend aansluit bij de activiteiten van Rotra.

Veurink International is gestart in 1883 en kent een rijke historie; in 2008 werd het 125-jarig bestaan gevierd. Begin dit jaar viel het overlijden van oud-eigenaar Jan Veurink te betreuren waarna zijn beide zoons de werkzaamheden voortzetten. Veurink heeft zich Koninklijke Rotra neemt Veurink International overontwikkeld tot een gerenommeerd internationaal expediteur met als specialisme distributieactiviteiten in de Benelux, Duitsland en Italië en in mindere mate overige bestemmingen binnen Europa.

Goter familiebedrijf

Met de overname door Rotra vindt Veurink aansluiting bij een groter familiebedrijf die vergelijkbare markten bedient. Rotra verwacht de hoge kwaliteit dienstverlening van Veurink verder te kunnen optimaliseren en klanten nog beter van dienst te kunnen zijn met deze samenvoeging van activiteiten. Naast de gebruikelijke diensten kunnen huidige klanten van Veurink voortaan geheel Europa over de weg en ook lucht- en zeevrachtzendingen onderbrengen bij één partij.

Merendeel personeel over

Inmiddels zijn medewerkers en klanten van Veurink geïnformeerd over de overname. Rotra heeft de intentie het merendeel van de medewerkers over te nemen. Het huidige pand in Hardenberg is gehuurd voor een langere periode en blijft derhalve in gebruik. Over de toekomstige inzet van het materieel is nog geen uitsluitsel te geven. Dit wordt verder onderzocht. (Bron: Koninklijke Rotra)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief