Koninklijke Rotra start aanleg containerterminal Doesburg

523

Koninklijke Rotra is gestart met de aanleg van de container terminal bij haar vestiging in Doesburg. Aannemer GMB is begonnen met graafwerkzaamheden en het plaatsen van een (tijdelijke) damwand. Naar verwachting is de terminal in de loop van 2015 operationeel.

Rotra verwacht jaarlijks tussen 5.000 en 10.000 containers af te kunnen handelen op haar kade. Met de ontwikkeling van een eigen kade Koninklijke Rotra begint met aanleg containerterminal Doesburgworden tevens de economie en werkgelegenheid in de regio gediend en geeft het bedrijven de kans groener en efficiënter te vervoeren.

Milieuvriendelijk

Maar de terminal is volgens Rotra vooral een milieuvriendelijk alternatief voor het steeds meer vastlopende containervervoer over de weg. ‘Afhankelijk van het type schip dat bij Rotra afmeert, kan worden gesteld dat er tussen 30 en 97 vrachtwagens worden vervangen door één binnenvaartschip.’

Als gevolg van de ontwikkeling van Maasvlakte 2 en de daarmee toenemende binnenvaartoverslag versterkt Rotra’s initiatief de regio als voornaam logistiek knooppunt tussen Rotterdam/Antwerpen en een straal van dertig tot veertig kilometer rondom Doesburg. Hiermee versterkt het tevens de verbinding vanuit Gelderland met het achterland in Duitsland en de rest van Europa. (Bron: Koninklijke Rotra)

Bekijk alle foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek in het Oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief