Koning praat met chauffeurs over liberalisering transportmarkt

470

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend in truckerscafé De Nieuwe Pionier in Europoort Rotterdam een gesprek gehad met een aantal vrachtwagenchauffeurs en transportondernemers.

Het gesprek stond onder leiding van voorzitter Ellen Dekkers van FNV Bondgenoten en  voorzitter Arthur van Dijk van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Vier Koning praat met chauffeurs over liberalisering transportmarktchauffeurs waren aanwezig op uitnodiging van FNV Bondgenoten. De transportondernemers, een nationaal en een internationaal opererend bedrijf, en twee daar werkzame chauffeurs waren uitgenodigd  door TLN.

Dagelijkse werkelijkheid

In het gesprek stond de dagelijkse werkelijkheid van de chauffeur centraal. Zo is gesproken over de ontwikkelingen in de sector, regelgeving en werkgelegenheid. Een belangrijk onderwerp dat aan de orde kwam is de liberalisering van de Europese transportmarkt met de daaruit volgende concurrentie uit (Oost-)Europese landen. Daarnaast is onder meer ook gesproken over de verschillen in handhaving van regelgeving binnen Europa. (Bron: Koninklijk Huis)

Lees meer over liberalisering van de transportmarkt:
Minister Schultz voor verdere liberalisering transportmarkt
Verladers vrezen opkomend protectionisme in Europa
Europese ministers praten over illegale praktijken wegvervoer

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief