Koning opent APM Terminals

795

ROTTERDAM – Op de nieuwe containerterminal op de Tweede Maasvlakte van APM Terminals wilde Maersk zoveel mogelijk proberen de mens van de machine te scheiden. Dat zei CEO Andersen van de Maersk Group tijdens de opening door Koning Willem-Alexander van de 500 miljoen euro kostende geautomatiseerde containerterminal aan de Prinses Amaliahaven op Maasvlakte II.

openingapmtAPM Terminals is de eerste volledig geautomatiseerde containerterminal is, waar de kadekranen voor het afhandelen van schepen op afstand worden bestuurd. De terminal is emissievrij en de benodigde elektriciteit wordt opgewekt met behulp van windenergie.

CEO Kim Feijer van APM Terminals wil met de nieuwe terminal laten zien dat veiligheid, efficiency, duurzaamheid en wereldwijde economische handel hand in hand kunnen gaan.

Gefaseerd

De nieuwe terminal wordt gefaseerd opgeleverd. De eerste gronduitgifte is 86 hectare, met een diepzeekade van 1.000 meter. De kademuur heeft een diepgang tot 20 meter. De capaciteit van de  terminal is circa 2,7 miljoen twintig foots containers. Uiteindelijk zal de terminal 2.800 meter diepzeekade hebben met een capaciteit van circa 4,5 miljoen twintig foots containers. De terminal heeft een directe aansluiting op het spoor van de Betuweroute.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief