Komst GSN kan 850 banen bij Brink’s gaan kosten

983

FNV Bondgenoten maakt zich grote zorgen over de werkgelegenheid bij Brink’s. Bij het geld- en waardetransportbedrijf staan zo’n 850 banen op de tocht.

Brink’s is een internationaal bedrijf dat zich bezighoudt met geld- en waardetransport en het beheer van pinautomaten. Bij Brink’s Nederland werken zo’n 850 mensen verspreid over zeven vestigingen.

GSN
Het onzekere toekomstbeeld voor de werknemers van Brink’s heeft alles te maken met de komst van Geldservice Nederland (GSN), een samenwerkingsverband van Rabobank, Komst GSN kan 850 banen bij Brink’s gaan kostenING en ABN Amro. Deze drie banken leggen de regie van het totale waardetransport bij GSN.  Vooralsnog staat Brink’s helemaal buitenspel. Meindert Gorter, bestuurder van FNV Bondgenoten: “Dit heeft enorme gevolgen voor de werkgelegenheid van alle werknemers van Brink’s.”

Keuze Rabobank
De vakbonden en de ondernemingsraad gaan tot het uiterste om de werkgelegenheid bij Brink’s te behouden. ‘Cruciaal in dit proces is de keuze van de Rabobank. Gaat de Rabobank door richting GSN, dan betekent dit het einde van een jarenlange bijzondere samenwerking met Brink’s.”

Ledenbijeenkomsten
FNV Bondgenoten heeft inmiddels samen met CNV Vakmensen een dringende brief geschreven aan de directie van Brink’s. Ook hebben de vakbonden in april en mei een aantal bijeenkomsten belegd om met hun leden te overleggen. (Bron: FNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief