Komende jaren € 750.000 voor stages zeevaart en waterbouw

714

DEN HAAG – Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu trekt de komende drie jaar (2015-2017) 250.000 euro per jaar uit voor stages in de zeevaart en waterbouw. Volgens de minister kampt de maritieme sector al jaren met een groot tekort aan Nederlandse zeevarenden.

Minister: ‘Geen pot geld voor beperken wachttijden sluizen’‘Voldoende aanbod van gekwalificeerd personeel is essentieel om Nederland aantrekkelijk te houden als maritiem vestigingsland en voor de veiligheid van Nederlandse schepen en de Nederlandse kustwateren. Deze meeloopstage helpt jongeren om bewust te kiezen voor de maritieme sector. Daarom zet ik dit mooie project de komende drie jaar voort.’

50% steun

De kennismakingsstage die het maritieme bedrijfsleven de afgelopen jaren heeft georganiseerd om scholieren te interesseren voor het nautisch beroep is bewezen succesvol. Uit een evaluatie van de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Rederijen en Waterbouwers blijkt dat 62% van de deelnemers aan de stage kiest voor Nautisch onderwijs. Het ministerie vergoedt 50% van de kosten die reders maken om jongeren te interesseren voor het zeevarende beroep. Dankzij deze extra financiële impuls is het mogelijk om jongeren van 14 en 15 jaar een weekend mee te laten zeilen met een opleidingsschip, jongeren van 16 jaar en ouder twee weken mee te laten varen met een koopvaardijschip én klassen voorlichting te geven over waterbouw. (Bron: Ministerie I&M)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief