Enorme kolommen over weg en water van Kleve naar Karlsruhe

503

Kolommen over weg en water van Kleve naar KarlsruheWagenborg heeft onlangs twee grote kolommen getransporteerd vanaf de fabricagelocatie in Kleve tot op de fundatie bij de MIRO Raffinaderij in Karlsruhe, Duitslands’ grootste brandstof raffinaderij.

De speciale lading bestond uit een vacuüm kolom van 41 meter lengte, 7,2 meter breed en 6,6 meter hoog met een gewicht van 156 ton en een TOP1 kolom van 11,5 meter, 5,4 meter breed en 5,5 meter hoog met een gewicht van 34 ton.

Weg en water

Voor het transport van de grootste kolom werden de modulaire aslijnen in dolly-configuratie ingezet. De kleinste kolom werd per 7-assige semidieplader getransporteerd. Beiden werden via de roro-kade in Emmerich aan boord van een ponton gereden. Van daaruit ging het over de Rijn naar Karlsruhe, waar de kolommen weer via roro-operatie van boord gereden werden naar de projectlocatie op het raffinaderijterrein.

Kolommen over weg en water van Kleve naar KarlsruheVoor het hijswerk werd de 750 tons rupskraan LR1750 ingezet, samen een 250 tons mobiele kraan als staartkraan. Tezamen hesen ze beide kolommen in verticale positie, waarna de LR1750 de positionering op fundatie verrichtte. (Bron: Wagenborg)

Meer nieuws over Wagenborg:
Wagenborg laat ‘Walk-to-Work’ schip Kroonborg te water (video)
Zware jongen voor Wagenborg
VEKA laat in China ponton voor Wagenborg te water (+ video)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter
of neem een abonnement op de nieuwsbrief