Koele Volvo’s FM voor Hollander Barendrecht

583

Hollander Barendrecht heeft onlangs dertien nieuwe Volvo’s FM met 11-liter motor en 410 pk in ontvangst genomen. De trucks hebben een Volvo Gold contract waarmee de werkplaats informatie op afstand kan downloaden en 100% beschikbaarheid van het voertuig kan worden gegarandeerd. De Volvo’s FM worden ingezet voor het vervoer van verse en semiverse producten aan supermarkten en werden geleverd door Volvo Group Truck Center in Alblaserdam.

Hollander Barendrecht – de logistieke service provider van verse en semiverse producten voor de retail – is een dochteronderneming van The Greenery. Hollander Barendrecht gebruikt als een van de eerste in Nederland de gloednieuwe Volvo FM met Euro 6-motor voor het transport van de gekoelde levensmiddelen aan zo’n 255 Plus supermarkten verspreid over heel Nederland.

Lage instap

Hollander Barendrecht heeft 23 eigen voertuigen. De dertien nieuwe Volvo’s FM betreffen vervanging van Volvo’s FH met meer dan een miljoen op de teller. Koele Volvo’s FM voor Hollander BarendrechtKoele Volvo’s FM voor Hollander BarendrechtOnderhoudscoördinator Ad van Rij is tevreden over de nieuwe trucks:  ‘De cabine met lage instap bevalt goed. Het scheelt twintig centimeter klimmen ten opzichte van de Volvo FH. Bovendien hebben onze chauffeurs nu meer het idee tussen het verkeer in de stad te zitten en niet meer erboven. Met de komst van de Volvo FM verwacht ik ook minder manoeuvreerschade aan de voorbumper. Persoonlijk vind ik de uitstraling van de Volvo FM ook beter passen bij ons werk. Het hoeft allemaal niet zo groot en indrukwekkend in het binnenlands transport. Het comfort is ook in deze trucks uitstekend. Wij hebben de uitvoering met Globetrotter cabine en iedere truck heeft een koelkast aan boord. Op het gebied van veiligheid doen wij ook onze uiterste best, onder andere met camera’s zodat onze chauffeurs de omgeving goed in de gaten kunnen houden.’

Daarnaast volgen de chauffeurs van Hollander Barendrecht een Volvo Expert Training: een praktijktraining gericht op zuinig en veilig rijden en die meetelt binnen de 35-uur nascholingsverplichting.

100% beschikbaarheid
De nieuwe Volvo’s FM beschikken over een Volvo Gold contract: een reparatie- en onderhoudscontract dat maximale beschikbaarheid garandeert. Dit is mogelijk dankzij de Telematica Gateway (TGW) waarmee de werkplaats op afstand toegang kan krijgen tot de truck. Informatie zoals motorgegevens, kilometerstand, brandstofverbruik, diagnostische storingscodes, rijomstandigheden en vooral de status van essentiële componenten (remblokken, koppeling, accu, luchtdroger, etc.) kan op afstand worden bekeken.

‘Dat houdt in dat we een klant op tijd kunnen waarschuwen, voordat hij te maken krijgt met een ongeplande stop. Maar belangrijker nog, we zijn altijd perfect voorbereid wanneer een voertuig de werkplaats binnenkomt. Een klant zit daarna dus zo weer op de weg. Bovendien geeft een onderhoudscontract volledige beheersing van de kosten, omdat preventief onderhoud en reparaties zijn inbegrepen’, legt Berend Kamphuis, Manager Transport Solutions bij Volvo Trucks Nederland uit. (Bron: Volvo)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter