KNV sceptisch over uitgestelde Goederenroute Oost-Nederland

547

KNV is sceptisch over het uitgestelde besluit over de Goederenroute Oost-Nederland (GON). Staatssecretaris Mansveld maakte vandaag bekend het besluit daarover tot 2020 uit te stellen.

‘Gelukkig is er niet besloten om op een verkeerde plek in Oost-Nederland honderden miljoenen euro’s in de grond te spitten’, schrijft KNV directeur Ad Toet. ‘Een dergelijk uitgave van overheidsgeld zou een echte oplossing later in de weg staan. Maar er is ook nog niet besloten over de aansluiting van de Betuweroute langs het N-18 tracé, via Oldenzaal, op het Duitse KNV sceptisch over uitgestelde Goederenroute Oost-Nederlandspoor, die goed is voor het vervoer en goed voor omwonenden. Het wachten is nog op het besluit rond deze – goede – oplossing, die de concurrentiepositie van Nederlandse industrie en de havens versterkt en niet alleen werkgelegenheid, maar ook echt economisch rendement oplevert. Alleen met meer ruimte voor goederenvervoer op het spoor gaat de Nederlandse economie weer duurzaam groeien.’

‘Grote stap’

KNV is blij met de voorgenomen besluiten over de grote investeringen in het Amsterdam Centraal Station en de extra boog voor goederentreinen bij Meteren (van Betuweroute naar A2). ‘Hier gaan belangen van reizigers- en goederenvervoer collegiaal samen. Dit is een grote stap vooruit in de realisatie van het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS).’ (Bron: KNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief