KNRM haalt zeeman met hartklachten van LPG tanker

592

BRESKENS – De reddingboot van Breskens heeft zaterdagochtend een zeeman met hartklachten geëvacueerd vanaf de Griekse LPG tanker Symi. De man is in de Sloehaven overgedragen aan de ambulance voor verdere behandeling en vervoer naar het ziekenhuis.

KNRM haalt zeeman met hartklachten van LPG tankerDe reddingboot Zeemanshoop vaart snel uit en zet koers naar de ingang van de Vlissingse Sloehaven, waar de tanker ligt en bezig is te bunkeren. Eenmaal ter plaatse maakt de reddingboot vast aan de bunkerboot Finitor en gaan twee opstappers aan boord van de tanker om poolshoogte te nemen. Tevens vragen ze de alarmcentrale een ambulance richting de Vlissingse Bootliedenwacht (VLB) te sturen, omdat dit de dichtstbijzijnde aanlandingsplaats is.

De zeeman klaagt over hevige pijn op de borst en uitvalsverschijnselen in armen en benen. Besloten wordt om geen risico te nemen en hem met brancard te evacueren. Via de gangway van de tanker en het dek van bunkerboot Finitor krijgen de KNRM’ers de man veilig op het achterdek van de Zeemanshoop. Als de brancard in het stuurhuis ligt, wordt er koers gezet richting de VLB. Daar neemt ambulancepersoneel de man over. (Bron: KNRM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief