KNMI waarschuwt met code geel voor hitte en onweer

663

Het KNMI waarschuwt voor aanhoudende hitte en kans op onweer. Ze heeft daarvoor code geel voor gevaarlijk weer afgegeven.

Het wordt vandaag opnieuw tropisch warm met op veel plaatsen temperaturen tussen 30 en 35 graden. Morgen wordt het waarschijnlijk alleen in het oosten en noordoosten nog warm met maxima rond 29 graden.

KNMI waarschuwt met code geel voor hitte en onweerVannacht trekken van het zuiden uit onweersbuien noordwaarts over de westelijke provincies. Hierbij kunnen hagel en (zware) windstoten voorkomen. Lokaal kan er veel regen vallen. Op het kaartje is de situatie voor zondag te zien.

Droog

Ondanks de flinke regenbuien eerder deze maand is de bodem in sommige delen van Nederland droog. Het KNMI brengt de droogtesituatie in ons land in kaart met het tekort aan neerslag. Het potentieel neerslagtekort wordt berekend uit de hoeveelheid regen verminderd met de verdamping gedurende het groeiseizoen tussen april en september.

In de westelijke helft van het land is het neerslagtekort opgelopen tot 100 á 150 mm. In het oosten is meer regen gevallen en is op een aantal plaatsen sprake van een neerslagoverschot. Door het zonnige en zeer warme weer zal er de komende dagen veel water verdampen (zo’n 3 tot 5 mm per dag) waardoor het neerslagtekort snel oploopt. (Bron: KNMI)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief