KNMI trekt weeralarm in

452

Het KNMI heeft het weeralarm voor de Waddeneilanden, Groningen, Friesland, Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland, Waddenzee en IJsselmeergebied ingetrokken.

KNMI geeft weeralarm afVanaf 8:00 uur tot en met de eerste helft van de middag komen er in het westen, midden en noorden van het land zeer zware windstoten voor van 100-120 km/uur. In het noordwestelijk kustgebied tot ruim 130 km/uur. Elders in het land zijn zware windstoten mogelijk van 75-100 km/uur. In de loop van de middag neemt de wind sterk in kracht af, het eerst in het zuiden.

Files
Inmiddels staat er maandagochtend rond acht uur zo’n 250 kilometer file. De ANWB verwacht in verband met de storm met 300 kilometer twee keer zo lange files als normaal. Volgens de ANWB is het voor alle verkeersdeelnemers in de spits lastig het stuur recht te houden met de verwachte windsnelheden. Ook afgebroken takken, afgevallen ladingen en andere rondvliegende troep zijn hinderlijk voor het verkeer.

Tijdens de avondspits is de windkracht iets afgenomen en de ANWB verwacht daarom ook niet dat die veel drukker zal zijn dan gebruikelijk. Wel moet het verkeer dan nog steeds alert zijn op flinke windstoten.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter