Kloosterboer koelt en vriest met 1.800 zonnepanelen

629

Het koel- en vrieshuis van Kloosterboer Delta Terminal op de Maasvlakte krijgt zijn energie vanaf begin april grotendeels van 1.800 eigen zonnepanelen. Met een capaciteit van 450 kWp is het de grootste PV installatie in de provincie Zuid-Holland.

De verwachte jaaropbrengst van 430.000 kWh  komt overeen met het jaarlijkse energieverbruik van 130 huishoudens en bespaart jaarlijks 140 ton CO2. De opgewekte energie wordt vrijwel volledig gebruikt voor de koel- en vriesinstallaties in het pand. Overschotten worden via het net geleverd aan energiebedrijf Delta.

Kloosterboer
De zonne-installatie past in de ambitie van Kloosterboer om zich als toonaangevende logistiek dienstverlener duurzaam te profileren. Het bedrijf is aangesloten bij de Lean & Kloosterboer koelt en vriest met 1.800 zonnepanelenGreen organisatie en er draait er een windmolen met een capaciteit van 4 Megawatt in Vlissingen.

De Kloosterboer Groep is een familiebedrijf met 85 jaar ervaring in het behandelen van temperatuur gecontroleerde lading, zoals vis, vlees, fruit, vruchtensappen/-concentraten, boter, melkpoeder, kaas en diepvries patat.  Het bedrijf is gespecialiseerd in opslag, stuwadoren, transport, douane en logistieke IT diensten. Met ruim 3,5 miljoen m³/500.000 ton opslagcapaciteit verdeeld over 15 locaties en meer dan 600 medewerkers in dienst, is Kloosterboer één van de grootste spelers in dit segment.

Haven
In de Havenvisie 2030 is de ambitie vastgelegd om in 2030 voor 30 % in de energiebehoefte te voorzien met duurzaam opgewekte energie. Daarbij gaat het vooral om biomassa, wind en zon. Het Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelt zelf een zonnepark, maar de grootste potentie voor zonne-energie ligt bij de bedrijven in de haven. Door de vele grote loodsen kan het Rotterdamse havengebied  uitgroeien tot een meer dan 100 ha groot zonnepark. Het initiatief van Kloosterboer is een voorbeeld dat navolging verdient. (Bron: Kloosterboer)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief