Kloosterboer en DELTA nemen windturbine in Vlissingen in gebruik

867

Sinds begin dit jaar kan Kloosterboer zelf groene energie opwekken door de windturbine die nu operationeel is. Kloosterboer en DELTA hebben samen gewerkt aan de eerste windturbine op het terrein van Kloosterboer in Vlissingen-Oost. In totaal heeft de realisatie één jaar geduurd en wekt de windturbine 14% van het jaarlijkse verbruik van Kloosterboer Vlissingen op.

De opgewekte stroom gaat Kloosterboer via het netwerk gebruiken voor het voeden van de koelinstallaties t.b.v. de koel- en vrieshuizen. De windturbine produceert circa Kloosterboer en DELTA nemen windturbine in Vlissingen in gebruik4.000 Megawattuur per jaar. Dit staat gelijk aan een verbruik van ongeveer 1.250 huishoudens. Er wordt op jaarbasis circa 2320 ton CO2-reductie gerealiseerd. De CO2-reductie gedurende de levensduur van de turbine is circa 34.800 ton CO2.

Duurzaam ondernemen
Kloosterboer heeft de Lean and Green award vorig jaar in ontvangst genomen. Deze prijs stimuleert bedrijven om te groeien naar een hoger duurzaamheidniveau. Volgens CEO Hans Kroes wordt de besparing gerealiseerd door een slimmere bundeling van transporten, gebruik van zuinigere modaliteiten en transportmiddelen, het verminderen van het energieverbruik van bestaande koel- en vrieshuizen, het ontwikkelen van locaties gebouwd conform de BREEAM normen en de realisatie van windmolens op de locatie in Vlissingen. Tevens heeft Kloosterboer recent het grootste zonnepanelen park van Zuid Holland in gebruik genomen op haar locatie op de Maasvlakte.”

De teller van het aantal windturbines van DELTA staat nu op 58. Dit is inclusief de 16 turbines die gebouwd zijn bij het recent opgeleverde Windpark Kreekraksluis en de windturbine bij Kloosterboer. (Bron: Zeeland Seaports)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief