Kleintje Sony

4629
De Sony RX0 is klein en water, schok- en drukbestendig. (Foto Sony)

Een gewicht van 110 gram en water, schok- en drukbestendig. Dat is de nieuwe RX0 camera van Sony. En met een grootte van 5,9 x 4,05 x 2,98 centimeter is de RX0 ook nog eens heel klein. Makkelijk voor aan boord dus.

De RX0 heeft een vast 24 millimeter groothoeklens van Zeiss, een maximale sluitertijd van 1/32.000 seconde en de mogelijkheid om foto’s te maken tot 16 beelden per seconde. Ook kan de camera opnamen maken in 40 x superslowmotion. In superslowmotion kan de RX0 zelfs video opnames maken met 1000 frames per seconde.

De RX0 is waterbestendig tot een diepte van 10 meter en schokbestendig tot een hoogte van 2 meter. Daardoor kan de camera worden gebruikt om foto’s en video’s te maken onder moeilijke omstandigheden, zoals in de regen, onder water of in een zanderige of stoffige omgeving.

De camera kan ook worden gebruikt in een opstelling met meerdere camera’s. Dit biedt mogelijkheden om foto’s, video’s of superslowmotionbeelden te maken vanuit verschillende hoeken. De draadloze afstandsbediening FA-WRC1M van Sony kan worden gebruikt om maximaal vijftien RX0-camera’s te bedienen. De app PlayMemories Mobile kan maximaal vijf RX0-modellen draadloos verbinden.

De nieuwe RX0 camera van Sony kost € 849.