Kielerkanaal weer open voor schepen tot 140 meter

748

Het Kielerkanaal is vanaf donderdagmorgen half twaalf weer in beide richtingen vrijgegeven voor schepen tot 140 meter. Het gekapseisde ms Siderfly is nu voldoende stabiel via stalen kabels met de oever verbonden. Bulldozers aan de wal houden het schip op haar plek.

Kielerkanaal weer open voor schepen tot 140 meterHet peilschip Orca heeft donderdag nog onderzocht of er nog ondiepten in het kanaal waren, maar dit bleek niet het geval. Prioriteit van de bergers heeft nu het lossen van de lading van de Siderfly.

Slagzij
In de nacht van zondag op maandag kwamen ter hoogte van de Hochbrücke op het Kielerkanaal het ms Siderfly en het ms Coral Ivory met elkaar in aanvaring. De Siderfly liep daardoor twee gaten op waardoor het schip slagzij maakte. De Siderfly was onderweg van Brunsbüttel naar Antwerpen, de Coral Ivory van Brunsbüttel naar het Finse Uusikaupunki.

Het ms Siderfly (100 x 14 meter) vaart onder de vlag van St. Vincent en heeft negen bemanningsleden uit de Oekraïne en Rusland aan boord. Het ms Coral Ivory (116m x 16 meter vaart onder de Nederlandse vlag en heeft een Nederlandse kapitein en negentien  bemanningsleden uit de Oekraïne en Rusland.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter