Kielerkanaal na aanvaring weer open voor alle scheepvaart

756

Het Kielerkanaal is vanaf donderdagmiddag vijf uur weer open weer alle scheepvaartverkeer. Vanaf half twaalf die dag konden kleinere schepen tot 140 meter al verder varen. De berging van het gekapseisde ms Siderfly gaat door.

Kielerkanaal weer open voor alle scheepvaartHet is de bergers ook gelukt de instroom van water in de machinekamer te stoppen. Daardoor wordt het pompen makkelijker. Vrijdag wordt begonnen met het openen van de luiken en het overslaan van de lading ureumpellets.

Slagzij
In de nacht van zondag op maandag kwamen ter hoogte van de Hochbrücke op het Kielerkanaal het ms Siderfly en het ms Coral Ivory met elkaar in aanvaring. De Siderfly liep daardoor twee gaten op waardoor het schip slagzij maakte. De Siderfly was onderweg van Brunsbüttel naar Antwerpen, de Coral Ivory van Brunsbüttel naar het Finse Uusikaupunki.

Het ms Siderfly (100 x 14 meter) vaart onder de vlag van St. Vincent en heeft negen bemanningsleden uit de Oekraïne en Rusland aan boord. Het ms Coral Ivory (116m x 16 meter vaart onder de Nederlandse vlag en heeft een Nederlandse kapitein en negentien  bemanningsleden uit de Oekraïne en Rusland.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter