Ketelbrug in maart acht nachten dicht

687

De Ketelbrug, in de A6 tussen Emmeloord en Lelystad, ondergaat een ingrijpende renovatie. Begin maart wordt de nieuwe technische installatie ingeregeld en getest. Het verkeer moet daarom tussen 4 en 15 maart in de nachtelijke uren tussen 22.00 uur en 5.00 uur rekening houden met ernstige verkeershinder. De werkzaamheden zijn niet te combineren met gebruik van de brug voor het wegverkeer en de scheepvaart. Wel blijft de brug beschikbaar voor het geval zich calamiteiten voordoen.

ketelbrugDe Ketelbrug wordt ingrijpend gerenoveerd. Sinds de ingebruikname in 1970 is de verkeersdrukte toegenomen en zijn vrachtwagens groter en zwaarder geworden. De grotere belasting heeft geleid tot vermoeiing van het staal van de brugkleppen. Rijkswaterstaat voorziet het beweegbare deel van de Ketelbrug daarom van nieuwe stalen kleppen en een nieuwe technische installatie. De eerste twee weken van maart wordt de nieuwe technische installatie ingeregeld en getest. Het verkeer op de A6 moet dan rekening houden met ernstige verkeershinder.

Nachtelijke afsluitingen
In de eerste helft van maart worden de nieuwe systemen ingeregeld en is de A6 ter hoogte van de Ketelbrug acht nachten geheel afgesloten.
– Maandag 4 maart tot vrijdag 8 maart: ’s nachts van 22.00 tot 5.00 uur
– Maandag 11 maart tot vrijdag 15 maart: ’s nachts van 22.00 tot 5.00 uur
Borden langs de weg geven de omleidingroutes aan. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden mogelijk uitlopen of worden uitgesteld.