Kestrel voor zinken behoed

703

Bergers hebben dinsdagochtend het Guardvessel Kestrel voor zinken behoed. Het schip maakte ongeveer vijftig kilometer ten noorden van Vlieland water. Aan boord waren drie personen.

Kestrel voor zinken behoedOm half acht dinsdagochtend ontving het Kustwachtcentrum Den Helder een noodoproep van de onder de Engelse vlag varend Kestrel. De Kestrel is een voormalig vissersvaartuig van achttien meter lang.

Onderweg

Direct zijn de reddingboten van KNRM-stations Vlieland en Terschelling gealarmeerd, alsmede een Kustwachthelikopter. De Kustwacht sleepboot Ievoli Amaranth werd ook die kant opgestuurd. De sleepboot Hunter is in de buurt, maar heeft al een vaartuig op sleep. Het kan wel pompen beschikbaar stellen. Bergingsvaartuig Hurricane is eveneens onderweg.

De helikopter begint na aankomst met het overzetten van een pomp van sleepboot Hunter op de Kestrel. Het schip kreeg zijn eigen pomp niet aan de praat om het water uit het ruim te pompen. Vanaf de sleepboot Ievoli Amaranth worden meer pompen overgezet. De pompen doen hun werk en het water in het ruim is met ongeveer veertig centimeter gezakt. Onder begeleiding mag de Kestrel richting Stortemelk. De Ievoli Amaranth en de reddingboten blijven er bij tot het schip het verkeersscheidingsstelsel is gepasseerd. Bergingsvaartuig Hurricane begeleidt het schip naar Texel. Aan boord van de Kestrel zijn ook twee man van bergingsbedrijf Noordgat.

De verwachte aankomsttijd van de Kestrel in Oudeschild is rond 18 uur. (Bron: Kustwacht)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief