Kees de Vries weg bij BLN-KSV vanwege ‘verschil van inzicht’

2361

ROTTERDAM – ‘Een niet overbrugbaar verschil van inzicht’, is de reden dat Koninklijke Schuttevaer directeur en boegbeeld Kees de Vries binnenvaartorganisatie BLN-KSV per direct verlaat. De Vries was sinds 1989 verbonden aan Koninklijke Schuttevaer, waarvan twintig jaar als directeur.

Kees de Vries weg bij BLN-KSV vanwege ‘verschil van inzicht’BLN-KSV en De Vries hebben op verzoek van de werkgever met wederzijds goedvinden en met respect voor elkaars standpunten, besloten de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Wat De Vries nu gaat doen, is volgens het persbericht van de branche-organisatie voor de binnenvaart nog niet duidelijk. ‘Het is niet uitgesloten dat hij op verzoek  werkzaamheden blijft verrichten voor de werkorganisaties zoals BVB, COV, BTB en BND.’

Volgens BLN-KSV is de integratie van alle binnenvaartorganisaties vrijwel afgerond. ‘De nieuwe organisatie komt op stoom in de vertegenwoordiging van de gehele binnenvaartbranche in al haar aspecten.’

Niet de eerste

Kees de Vries is niet de eerste binnen de nieuwe branche-organisatie voor de binnenvaart die vertrekt. Voorzitter Piet IJssels besloot zich eind februari 2014 terug te trekken als voorzitter van, toen nog, Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN). IJssels vond dat zijn gewenste manier van besturen te veel afweek van de werkwijze van het BLN bestuur.

Directeur markt en economie Erik van Toor liet in juni 2014 weten BLN te verlaten. Van Toor is per 1 januari 2015 directeur/bestuurder bij de Veerdienst Schoonhoven. De oud binnenvaartondernemer was sinds 2007 werkzaam als achtereenvolgens beleidsadviseur, manager en directeur van Kantoor Binnenvaart, directeur BBU en BLN.

Voorzitter Annemarie Jorritsma en vice-voorzitter Ype Dijkstra meldden begin maart 2014 zich terug te trekken uit het hoofdbestuur van Koninklijke Schuttevaer. (Bron: BLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief