TotaalTrans op social media

Kees de Vries weg bij BLN-KSV vanwege ‘verschil van inzicht’

ROTTERDAM – ‘Een niet overbrugbaar verschil van inzicht’, is de reden dat Koninklijke Schuttevaer directeur en boegbeeld Kees de Vries binnenvaartorganisatie BLN-KSV per direct verlaat. De Vries was sinds 1989 verbonden aan Koninklijke Schuttevaer, waarvan twintig jaar als directeur. Kees de Vries weg bij BLN-KSV vanwege ‘verschil van inzicht’BLN-KSV en De Vries hebben op verzoek van de werkgever met wederzijds goedvinden en met respect voor elkaars standpunten, besloten de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Wat De Vries nu gaat doen, is volgens het persbericht van de branche-organisatie voor de binnenvaart nog niet duidelijk. ‘Het is niet uitgesloten dat hij op verzoek  werkzaamheden blijft verrichten voor de werkorganisaties zoals BVB, COV, BTB en BND.’ Volgens BLN-KSV is de integratie van alle binnenvaartorganisaties vrijwel afgerond. ‘De nieuwe organisatie komt op stoom in de vertegenwoordiging van de gehele binnenvaartbranche in al haar aspecten.’
Niet de eerste
Kees de Vries is niet de eerste binnen de nieuwe branche-organisatie voor de binnenvaart die vertrekt. Voorzitter Piet IJssels besloot zich eind februari 2014 terug te trekken als voorzitter van, toen nog, Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN). IJssels vond dat zijn gewenste manier van besturen te veel afweek van de werkwijze van het BLN bestuur. Directeur markt en economie Erik van Toor liet in juni 2014 weten BLN te verlaten. Van Toor is per 1 januari 2015 directeur/bestuurder bij de Veerdienst Schoonhoven. De oud binnenvaartondernemer was sinds 2007 werkzaam als achtereenvolgens beleidsadviseur, manager en directeur van Kantoor Binnenvaart, directeur BBU en BLN. Voorzitter Annemarie Jorritsma en vice-voorzitter Ype Dijkstra meldden begin maart 2014 zich terug te trekken uit het hoofdbestuur van Koninklijke Schuttevaer. (Bron: BLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief

4 Responses to Kees de Vries weg bij BLN-KSV vanwege ‘verschil van inzicht’

 1. Erik van Toor Beantwoorden

  26 augustus 2015 op 18:18

  Opgesteld tussen bovenstaand rijtje vertrokken bestuurders zou gemakkelijk geconcludeerd kunnen worden dat ik bij BLN vertrokken ben uit onvrede. Ik hecht er aan te melden dat daar geen sprake van is. Er kwam een andere leuke positie op mijn pad. Het was dus een persoonlijke keuze. Ik ben trots dat ik mede aan de wieg van BLN heb gestaan en ik stond en sta achter BLN.

  Erik van Toor

 2. Hens van Buren Beantwoorden

  27 augustus 2015 op 16:31

  In het bovenstaande artikel wordt gezinspeeld, op onderling gedoe binnen het bestuur van BLN. het is jammer dat dit artikel zo gebracht wordt.
  Zoals als gemeen bekend was, was de heer de Vries vanaf dag één geen voorstander van BLN. Ook enkel afdelingen binnen Schuttevaer konden zich eerst niet vinden, in één branche organisatie. Het is dus niet meer dan logisch, dat er in een reorganisatie, want zo moet je het vormen van BLN zien, mensen komen en mensen gaan. En wat de burgemeesters aangaat, die hebben nou eenmaal niet de juiste bloedgroep, om ondernemers te vertegenwoordigen.

 3. Eindredactie TotaalTrans Beantwoorden

  27 augustus 2015 op 16:42

  Beste lezers, het is geenszins de bedoeling geweest te zinspelen op onenigheid binnen BLN. Het leek ons echter wel zinvol het een en ander even op een rij te zetten…

 4. martino Beantwoorden

  31 augustus 2015 op 10:49

  Ik vind het wel netjes van totaaltrans redactie om hier even openbaar een kleine rectificatie op te geven als schrijver wanneer dingen wat ongelukkig overkomen daar kunnen nog een hoop mensen wat van leren.
  Maar soms moet je wel oppassen om dingen te hard willen rechtzetten want dat dat kan juist averechts werken!ik zou het hierbij laten.
  Met vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Anti-Spam quiz: