Katoen Natie stopt investeringen in Antwerpen

712

hutsKatoen Natie gaat voorlopig niet meer investeren in de Antwerpse haven. Het is volgens topman Fernand Huts te onduidelijk wat nu precies het werk van havenarbeiders inhoudt. Huts heeft voor ruim 200 miljoen euro aan investeringen klaar liggen, maar denkt eraan dit geld nu ergens anders uit te geven.

In juni van dit jaar begonnen werknemers van Logisport, een onderdeel van de Katoen Natie groep, een staking omdat volgens de vakbonden werk wordt gedaan door niet-havenarbeiders. Volgens Katoen Natie was er geen enkel probleem binnen dat bedrijf. ‘Er wordt gewerkt onder een geldige CAO, waarin alle partijen zich vinden en welke al meer dan 20 jaar in goede verstandhouding wordt toegepast’, schreef het bedrijf. Katoen Natie was zo verbolgen over de actie van de vakbonden dat het volgens eigen zeggen geen andere mogelijkheid zag de schade te verhalen op de actievoerders. Huts legde vervolgens een schadeclaim van 16.000 euro per staker neer.

Naar Frankrijk
Ook maandag ontkende Huts dat hij arbeiders illegaal aan het werk heeft. Volgens Huts is het werk van de arbeiders, zoals het klaarmaken van orders, geen havenarbeid. Om nieuwe conflicten te voorkomen, zit Huts nu te denken zijn investeringen in plaats van in de haven van Antwerpen nu te doen in Frankrijk.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter