Karrespoor N35 Zwolle-Wijthmen gaat op de schop

433

Het ‘karrespoor’ tussen Zwolle en Wijthmen is binnenkort verleden tijd. Met de ondertekening van het ontwerptracébesluit maakt minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu de weg vrij voor de verbetering van dit deel van de N35.

Het gehele stuk wordt verbreed naar 2×2 rijstroken en komt om Wijthmen heen te liggen. Bovendien wil de minister de snelheid op het traject verhogen naar 100 km/u.

Minister Schultz zegt niets verkeerds te hebben gedaan‘Drie vliegen in één klap’
‘Ik ben heel blij dat we werk gaan maken van het verbeteren van deze weg’, schrijft de minister. ‘De wens was er al lang in de regio en met deze plannen slaan we drie vliegen in één klap: we verbeteren de verkeersveiligheid, de doorstroming en de leefbaarheid. De verbreding zorgt ervoor dat auto’s gewoon door kunnen rijden, en maakt het mogelijk om de snelheid te verhogen. Zwolle is straks beter bereikbaar en dat is goed nieuws voor zowel bedrijven als burgers. Maar zeker de bewoners van Wijthmen gaan het verschil merken, omdat de weg niet langer meer door hun woonplaats loopt, maar er omheen.’

In 2016 open
Met de modernisering van het wegdeel is een bedrag gemoeid van ruim 48 miljoen euro, waarvan de regio 29 miljoen voor rekening neemt. De aanpak van het traject Zwolle-Wijthmen is onderdeel van vier wegenbouwprojecten die de komende jaren plaatsvinden om de gehele N35 tussen Zwolle en Enschede te verbeteren. Het streven is om de weg in 2016 open te stellen. (Bron: Ministerie I&M)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter