Karel Doorman niet voldoende bestand tegen indringers

438

DEN HAAG – Het Joint Support Ship (JSS) Karel Doorman is in haar huidige configuratie, ondanks verscherpte havenbewaking, niet voldoende bestand tegen mogelijke indringers. Uit onderzoek blijkt dat er enige ruimte voor indringers is om zich ongemerkt toegang tot het schip te verschaffen.

Minister wil opheldering Cambodja over schending zeemansgrafMinister Hennis-Plasschaert van Defensie liet het onderzoek uitvoeren nadat verstekelingen aan boord van de Karel Doorman werden aangetroffen. ‘De punten die indringers hiervoor zouden kunnen benutten, zoals de dekken van de reddingsboten aan boord, zijn inmiddels geïdentificeerd’, schrijft de minister. ‘Momenteel wordt onderzocht welke maatregelen moeten worden getroffen om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen.’

Asiel

Nadat de Koninklijke Marechaussee de verstekelingen aan boord de toegang tot Nederland hadden geweigerd, hebben de verstekelingen daarop gemeld in Nederland asiel te willen aanvragen. Conform de procedures in de Vreemdelingenwetgeving heeft de Koninklijke Marechaussee hen, na een intake voor de asielprocedure, overgedragen aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voor de verdere behandeling van de asielprocedure. (Bron: Ministerie Defensie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief