Kapitaalinjectie NMBS Logistics

778

BRUSSEL – De Raad van Bestuur van NMBS heeft het aanbod van Argos Soditic om een kapitaalverhoging aan te gaan aanvaard. Na deze transactie heeft Argos Soditic 66,6% van het kapitaal van NMBS Logistics in handen.

Kapitaalinjectie voor NMBS LogisticsDe transactie versterkt de financiële middelen van NMBS Logistics met in totaal 70 miljoen euro, waaronder 20 miljoen euro uit de kapitaalverhoging door Argos Soditic en 50 miljoen euro afkomstig van andere, externe financieringen. Bovendien zal NMBS de ondergeschikte converteerbare lening van 25 miljoen euro die werd toegekend aan de vennootschap in kapitaal omzetten.

In 2014 ging NMBS Logistics als grootste Belgische spoorvrachtonderneming verder met haar herstel en boekte een geconsolideerde omzet van 452 miljoen euro en een EBITDA van 11 miljoen euro.

De groeipijlers van NMBS Logistics zijn de volgende:

  • De klant en zijn behoeften centraal stellen in alles wat we ondernemen.
    NMBS Logistics werkt nauw samen met haar Belgische en internationale klanten aan de ontwikkeling van haar dienstverlening, vooral als het op verspreid vervoer aankomt. De onderneming zal blijven investeren in de lancering van de producten die de klanten nodig hebben, bijvoorbeeld snelle en rechtstreekse spoorverbindingen. Zo lanceerde NMBS Logistics onlangs de Swiss Xpress, tussen België en Zwitserland. Andere bestemmingen zullen volgen.
  • Het vrachtvervoer per spoor nog aantrekkelijker, eenvoudiger en efficiënter maken. Zo wil NMBS Logistics de modal shift versnellen d.w.z. het spooraandeel in het vrachtvervoer verhogen.
  • Uitgroeien tot een sterke en dynamische organisatie die dankzij een grotere autonomie en versterkte financiële middelen in staat is om haar groeidoelstellingen te behalen, dankzij de ondersteuning van competent en gemotiveerd personeel.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief